Happy Kiddo Fashion Revolution Week My Sweet Potato

Fashion Revolution Week — My Sweet Potato

Happy Fashion Revolution Week! Deze week vragen we iedere dag aan een ander HAPPY KIDDO merk hoe ze hun liefde voor de mens en de planeet vertalen in de praktijk. Vandaag vragen we dat aan Belgisch ontwerpster Loes Verhaert van My Sweet Potato. Loes is grafisch ontwerper, juf en moeder van twee schatten van kinderen.

 

Wat een leuke vraag… Er is voor de lancering van My Sweet Potato, enkele maanden geleden, heel veel achter-de-schermen-werk aan vooraf gegaan. Het meeste tijd heb in besteed aan het uitzoeken van een geschikte fabrikant.

Het was voor mij heel belangrijk om een kledinglijn in biologisch katoen te maken, die laaaaang meegaat. Het GOTS-label (Global Organic Textile Standard) is daar een goede garantie voor. Dat label garandeert dat de productie (van katoenplantages tot afgewerkt product) in milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Helemaal vrij van chemische stoffen en dus goed voor onze kinderen én voor HUN planeet. De door GOTS vereiste kwaliteitsnormen waren ook meteen mooi meegenomen.

De eerste My Sweet Potatoes werden ontelbare keren gewassen, gestreken, gestretcht, gedragen,… En het resultaat mocht er zeker zijn.

My Sweet Potato is gemaakt om te worden doorgegeven aan kleine broer/zus of in het geval van HAPPY KIDDO… om heel veel kindjes (en hun ouders) blij te maken.

1 Reactie

Neem deel aan de discussie en vertel ons je mening.

matsreageer
25 April 2017 op 20:43

Super leuk artikel Sophie!

Reageer