Happy Kiddo Fashion Revolution Week Moon Monsters

Fashion Revolution Week — Moon Monsters

Happy Fashion Revolution Week! Deze week vragen we iedere dag aan een ander HAPPY KIDDO merk hoe ze hun liefde voor de mens en de planeet vertalen in de praktijk? Vandaag vragen we dat aan Belgisch ontwerpster Billie Bentein van Moon Monsters. Billie is naast ontwerpster ook een geweldige zangeres.

 

Leuke topic! Ons Moon Monsters avontuur begon met een idee, een logo, en een reis naar Bangladesh. Op aanraden konden we daar milieuvriendelijke, fairtrade- fabrieken bezoeken. Helaas kwam de werkelijkheid als een ‘canonball’ op ons af. Wij waren nieuw in de wereld van textiel en mode, en hielden enkel een slecht gevoel over aan dit avontuur. Eén ding was zeker, onze productie zou niet plaatsvinden in Bangladesh. Maar onze rug keren en doen alsof we niets gezien hadden, is niets voor ons. Wij gingen opnieuw op zoek en kwamen zo terecht bij een klein familiebedrijf in Turkije. Terug in België ontwierpen we houten kledinghangers voor babies en lieten we deze maken bij een bevriend schrijnwerker. Wij verkopen deze op onze site en de volledige opbrengst gaat naar een organisatie die zich inzet voor textielwerkers over de hele wereld.

Door uitsluitend met organisch katoen (GOTS) te werken, zetten wij ons ook in voor de katoenteelt. Ik kan uren praten over de voordelen van biologisch katoen, maar om het kort te houden: Het wordt op een eerlijke manier geoogst (zonder pesticiden of genetische manipulatie), bevat geen chemische stoffen, en is dus ideaal voor de fragiele huid van babies. Daarnaast is het ook nog eens super zacht en ‘ademt’ het veel meer dan niet-organische stoffen! Wassen gaat veel vlotter en het is zoveel duurzamer! Once you try it, you never go back :).

Niet alleen onze stoffen zijn organisch, ook de inkt die wij gebruiken is volledig bio, en onze ritsen en buttons zijn nikkelvrij!

De start van Moon Monsters heeft voor ons een heel nieuwe wereld geopend. Wij letten nu op waar we onze eigen kledij kopen, alsook waar onze voeding vandaan komt. Samen moeten we investeren in een duurzame toekomst! En ‘ethical is the new black’, dus het is nog eens cool ook ;).

Deel je mening