Happy Kiddo Fashion Revolution Week nOeser

Fashion Revolution Week — nOeser

Happy Fashion Revolution Week! Deze week vragen we iedere dag aan een ander HAPPY KIDDO merk hoe ze hun liefde voor de mens en de planeet vertalen in de praktijk? Vandaag vragen we dat aan Annuska Toebast-Wensink, oprichtster van nOeser. Annuska is mama van vier kinderen en heeft op korte tijd een heel mooi nOeser team rond haar verzameld.

 

Wat goed dat je dit vraagt! Het overgrote deel van de nOeser kleding wordt gefabriceerd bij een GOTS gecertificeerde producent in Turkije. Als je meer over GOTS wilt weten kun je terecht op deze website. nOeser heeft registratienummer CU 847237.

Doordat onze Turkse producent GOTS gecertificeerd is moet er worden voldaan aan de minimumeisen op het gebied van arbeid, afvalverwerking, transport, verpakking en het gebruik van chemicaliën. Met deze producent hebben we een nauwe samenwerking en we brengen dan ook twee keer per jaar een bezoek aan de fabriek. We bekijken hoe de medewerkers de nOeser kleding maken en natuurlijk maken we een praatje met ze. We zijn dol op praatjes. En op de medewerkers.

Onze overige producten, worden gemaakt in Portugal. Deze producent heeft geen GOTS-certificaat, maar maakt wel gebruik van biologisch katoen. We vonden het vooral belangrijk om met onze eigen ogen gezien te hebben dat hij goede arbeidsomstandigheden biedt aan zijn medewerkers. Het biologisch katoen dat hij gebruikt is niet genetisch gemodificeerd en voor de groei en verwerking worden geen chemische middelen of pesticiden gebruikt. Ook de kleuring gebeurt zo natuurlijk mogelijk. Katoenboeren moeten aan strenge eisen voldoen om hun productie biologisch te mogen noemen.

Ook aan andere dingen besteden we aandacht. Onze labels zijn gemaakt van gerecycled papier. En eens per jaar geven een grote berg samples aan een goed doel. Afgelopen jaar hebben we gedoneerd aan Stichting Babyspullen. En ook duurzaam: we denken aan onze eigen work-life balance, door maximaal vier dagen per week te werken. Zo blijven we scherp!

Uiteraard houden we ook op kantoor rekening met onze kernwaarde; ‘be nice’ door bijvoorbeeld zo min mogelijk te printen en door zoveel mogelijk te fietsen of carpoolen. En we zijn aardig voor elkaar. Maar dat betekent niet dat er geen ruimte is voor grappen, goed en slecht, want lachen is gezond. En we zijn tenslotte ook ‘nutty’ dus dat moeten we wel waar blijven maken …

Grts, Annuska van nOeser

Deel je mening