Happy Kiddo Bryo Awards

Stem voor Happy Kiddo — VOKA Creative Highlight Award 2017

Happy Kiddo, de online kledingbibliotheek voor kinderen van 0 tot 3 jaar uit Gent, is een van de drie finalisten van de Bryo Awards in de categorie ‘Creative Highlight’. Als we deze award winnen, geef ik deze zomervakantie een groot feest ter ere van iedereen die de kracht vindt om te doen wat die graag doet. Beloofd!

Stemmen kan op vliegendestarters.be. Daar vind je ook een filmpje waarin ik jullie meer vertel. Oké, ik was duidelijk wat zenuwachtig tijdens de opnames ; ) Hieronder wil ik graag wat extra kwijt. De 90 seconden waren immers snel om.

 

Bryo staat voor ‘Bright and young’. Ze begeleiden jonge mensen die goesting hebben om hun idee in de praktijk om te zetten. Dit project van Voka is een echte leerschool in ondernemen en biedt een enorm waardevol netwerk. Toen ik Sarah Facq van Bryo een jaar geleden leerde kennen, was Happy Kiddo niet veel meer dan een idee. Eigenlijk had ik nooit durven dromen dat ze zo enthousiast zou reageren op mijn verhaal. Ik werd geselecteerd voor het Startup-traject, en groeide al snel van ‘Sophie de onderzoekster met een idee’ naar ‘Sophie de ondernemer die echt het verschil wil maken’.


Originaliteit en creativiteit

Dit jaar bestaat Bryo 10 jaar. Om dit te vieren reiken ze op dinsdag 9 mei 3 Bryo awards uit. Eén van die awards is die voor ‘Creative Highlight’. Speciaal voor zijn of haar project dat uitblinkt in originaliteit en creativiteit. Happy Kiddo is erin geslaagd om binnen deze categorie genomineerd te worden als Oost-Vlaamse beginnende ondernemer. Oké ik kom uit Leuven, maar woon intussen al meer dan 10 jaar in Gent, mijn vriend komt uit Gent en onze dochter Isa is thuis geboren in hartje Gent. Het is dus oké : )


Moederschap en ondernemerschap

Dat ik enorm blij ben met deze nominatie, is een understatement. Het is een mooie erkenning. En dat doet deugd. De stap durven zetten om voor iets nieuws te gaan en uit je comfortzone treden is niet evident. Het geeft veel voldoening om elke dag te werken aan iets waar je van droomt. Het moederschap heeft het ondernemerschap én de drang om iets aan de wereld te veranderen in me wakker gemaakt. Dat ook anderen de meerwaarde en het groeipotentieel van Happy Kiddo inzien, sterkt me nog meer.


Investeren in ervaring opdoen

Happy Kiddo ging amper 6 maanden geleden van start op de site van Dok Noord in Gent. Die dag stapten de eerste ouders in ons gloednieuw, duurzaam concept: een online kledingbibliotheek voor kinderen tot en met 3 jaar. Het opzet: ons innovatief idee met een zo klein mogelijk risico aan een zo groot mogelijke snelheid lanceren. Niet onmiddellijk grote kapitalen ophalen en anderen daarmee omverblazen, wél investeren in ervaring opdoen. Ofwel, doen én leren. En dat hebben we succesvol gedaan.


Modebewust alternatief

Eerlijk? Ik wil deze award héél graag winnen. Hierover liegen zou flauw zijn. De reden waarom ik graag die podiumplaats voor Happy Kiddo in de wacht wil slepen, is echter niet zozeer voor de erkenning. Die krijgen we dankzij de nominatie al grotendeels.

Wat me echt drijft, is de modesector tonen dat er wel degelijk een duurzaam én modebewust alternatief mogelijk is. En dat kan enkel als wat we afgelopen periode uitgebouwd hebben, verder kunnen uitrollen. Het winnen van de award zal onze kansen daarin zeker vergroten omdat het aantoont dat er voldoende mensen zijn die hier ook in geloven!


Geloof jij ook dat het anders kan?

  • Surf dan naar de website: www.vliegendestarters.be met alle genomineerden.
  • Tot en met woensdag 3 mei (maar hoe sneller hoe liever!) kan je stemmen op mijn filmpje onder de categorie ‘Creative Highlight’
  • Deel onze oproep in jouw netwerk en vraag zoveel mogelijk mensen op ook op ons te stemmen. Onderaan deze blogpost vind je enkele deelknoppen.


Hoe kan je stemmen?

  • Surf naar de pagina vliegendestarters.be/#creative-highlight
  • Klik op ‘stem nu’ onder Sophie Devolder / Happy Kiddo
  • Vul je emailadres in en klik op ‘stem’
  • Klik op de link die je in je mailbox krijgt met als onderwerp ‘Bevestigen stem Vliegende Starters’. Indien je geen e-mail hebt ontvangen, controleer dan zeker je spamfolder!


Wat krijg je in return?

Oké, naast de extra karmapunten die je zo gemakkelijk scoort, beloof ik dat we deze zomervakantie een groot feest geven als Happy Kiddo de award op 9 mei in ontvangst mag nemen. Het wordt een mooi feest ter ere van iedereen die de kracht vindt om te doen wat die graag doet én andere daarmee weet te inspireren!


Hop, hop, delen maar!

Nu al een dikke merci voor alle support!
Liefs, Sophie

Deel je mening