8 tips voor het leukste kinderfeest

Vorige zondag blies Happy Kiddo z’n eerste kaarsje uit! Een mijlpaal die we niet zomaar voorbij willen laten gaan. Ook jij viert graag de verjaardag van je eigen kiddo, niet? Dat konden we wel raden. En omdat het zoveel fijner is om te vieren zonder stress, trakteren we jullie graag op onze beste feesttips die het betaalbaar houden zonder aan gezelligheid in te boeten.

1. Leve de voorpret

Niet alleen de verjaardag zelf belooft een mooie dag te worden, geniet vooral ook van alle voorpret. Samen uitkijken naar het feest en dromen van taart en slingers: heerlijk! Haal het onderste uit de kan en sla vooraf een het knutselen met je kroost. Zelfgemaakte slingers, kroontjes en feesthoeden doen het altijd goed. Of ga voor een leuk aandenken dat alle gasten achteraf mogen meenemen naar huis: een zeepje van eigen hand, een plantje dat werd verpot door de kleinste vingers, een zelfgebakken koek of – waarom niet – een schilderwerk van je kunstenaar in wording?

2. Trek er samen op uit

Verjaart zoon- of dochterlief op een doordeweekse dag? Overweeg dan om vrij te nemen, zodat je in alle rust kan genieten van een uitstap en petit comité. Onze ultieme tip? Ga lekker intiem brunchen bij Amélie et moi, dé Gentse hotspot voor jonge gezinnen. Groot en klein krijgen er lekkers op hun bord én er is een speelhoek waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Het grote feest kan gerust enkele dagen wachten: weekends zijn ideaal voor een heus festijn met vrienden en familie.

 

 

3. Gezonde lekkernijen

Geen verjaardag zonder taart! Al houden wij het zelf graag zo voedzaam mogelijk. Gelukkig hoeft gezond bakken helemaal niet moeilijk te zijn. Deze muffins op basis van abrikozen en pruimen, bijvoorbeeld. Zet er één (of meerdere) kaarsjes op en het wordt zo een minitaart voor jouw kleine held! Hou je meer van pannenkoeken? Meng dan eieren met evenveel geprakte bananen en voeg havermout toe tot je een dikke brij krijgt. Bak er in kokosolie dikke pannenkoeken van en stapel ze tot een grote verjaardagstaart. Werk af met wat yoghurt en vers fruit, succes gegarandeerd! Ook hier maak je een gezellige familie-activiteit van door oudere broer(s) en/of zus(sen) in de potten te laten roeren of even te laten voorproeven.

4. DIY met oude kleren

Bij Happy Kiddo weten we als geen ander dat kinderen zo snel groeien dat ze amper de tijd krijgen om hun kleren te verslijten. Verzamelde ook jij ondertussen al enkele te kleine kledingstukken, maar hangen er te veel herinneringen aan vast om ze zomaar te verkopen of weg te geven? Ga er dan mee aan de slag. Verknip shirts, broeken of jurken met leuke motieven tot vierkante lapjes stof en naai ze aan elkaar tot een vrolijk lappendeken. Wedden dat jullie er zo nog jaren plezier aan beleven? Als dat geen origineel verjaardagscadeau is!

5. De fameuze fotomuur

Blijven jouw muren en fotoalbums ook verbazingwekkend leeg, terwijl je telefoon en laptop barsten van de leuke foto’s van je kind(eren)? Dan is een verjaardag dé perfecte aanleiding om er eindelijk werk te maken en al die mooie digitale beelden ook af te drukken. Op de grote dag vormen ze de allermooiste versiering. Enkele plaatjes aan een gedroogde tak, een slinger vol schattige snoeten, een fotomobiel of zelfs een hele muur vol: laat je gaan! Alle foto’s kunnen daarna rechtstreeks het album in of verzamel je in een doos die je voor het volgende feest opnieuw bovenhaalt.

 

 

6. Een geweldig gastenboek

Geef het gastenboek een centrale plaats en vraag iedereen om een persoonlijke boodschap neer te pennen voor het kleine feestbeest. Dat kan gaan van een lieve wens tot een leuke anekdote. Zo betrek je vrienden en familie bij deze bijzondere dag en verzamel je mooie herinneringen. Vergeet achteraan in het boek geen foto te kleven van het feest en maak er een traditie van. Je kan voor verschillende kleine (vintage) schriften kiezen of meteen voor een dik boek dat jaren meegaat!

7. Zoek het niet te ver

Het hoeft allemaal niet zo groots te zijn, al helemaal niet voor zo’n jong kind. Beleef feestdagen als deze heel bewust met je gezin, familie en/of vrienden en geniet van het samenzijn. Dat is het allerbelangrijkste! Bovendien kunnen te veel toeters en bellen zelfs overweldigend zijn voor de kleine jarige. Overdrijf dus niet. Je hoeft het vaak niet eens ver te zoeken. Is je kleine meid dol op dino’s of lijkt je mannetje vergroeid met zijn loopfiets? Maak er dan een themafeest van. En ook oudere broers of zussen kunnen vanuit hun eigen interesses activiteiten organiseren: laat hen de volwassenen maar in beweging zetten!

8. Als geschenk op de taart

Ervaringen blijven de allerleukste cadeaus, maar houden je gasten toch van een tastbaar geschenk? Denk dan lekker met hen mee en stel een lijstje samen vol duurzame en praktische pakjes waar ze uit kunnen kiezen of die ze kunnen sponsoren. Of tip hen onze eigen Happy Kiddo cadeaubon. Zo gaan jullie samen verspilling – in dit geval overbodige en ongewenste pakjes – tegen. Blije gezichten troef!

Deel je mening