Voorleesweek — Lees eens een verhaaltje voor

Vandaag is het de eerste dag van de Voorleesweek. Dat we bij Happy Kiddo grote fan zijn van kinderboeken, is zwak uitgedrukt. Niet enkel het boek, maar heel het voorleesmoment heeft iets magisch.

Kinderen kunnen wat ons betreft niet vroeg genoeg met verhalen in contact komen. We laten deze week daarom niet zomaar passeren. We geven een hele week boekentips én in ruil voor die van jullie, geven we maar liefst 5 fantastische boeken weg!

1. Waar is de taart?

Het eerste boek is bij ons thuis een favoriet. Zo eentje dat vaak uit de kast wordt gehaald terwijl ze naar je kijkt en vraagt: “Samen boekje lezen?”. In dit prachtig kijk- en zoekboek wordt de taart van meneer en mevrouw Hond gestolen. Doorheen het boek zie je hoe ze de dieven proberen te vatten, maar er gebeurt nog veel meer. Waarom huilt Kind Konijn? Waar is het elfde eendje? En vind je Vos en Haas? Een spannende en kleurrijke zoektocht geïllustreerd door Thé Tjong-Khing, winnaar van het Gouden Penseel.

Waar is de taart? is uitgegeven door Lannoo
Auteur en illustrator: Thé Tjong-Khing

 

2. De nacht

Ik weet niet hoe het er bij jullie aan toe gaat, maar onze dochter wil na het voorlezen zelf ook nog in een boekje kijken voor ze effectief gaat slapen. Allemaal goed en wel, maar op een gegeven moment gaat het licht uit en dat is vaak een domper op de feestvreugde. Niet zo met dit uitvouwbaar prentenboek dat licht geeft in het donker! Aan de ene kant vind je een kort verhaal over de nacht, aan de andere kant een speels beeldwoordenboek over nachtdieren. Zo kan je kind middenin de nacht gaan zitten en op zoek gaan naar al wie nog wakker is. Benieuwd? Bekijk snel dit filmpje!

De nacht is uitgegeven door De Eenhoorn
Auteur en illustrator: Hector Dexet

 

3. Sint op komst

Jawel, het is bijna Sinterklaas! Wie dit boek wint, heeft alvast iets leuks klaarliggen om naar zijn komst uit te kijken. Sint op komst is een grappig en interactief kijkboek waarin je op zoek gaat naar de kleren van de Sint. Wanneer die te drogen hangen op het dek, worden ze immers plots weggeblazen door de wind. Zwarte Piet gaat erachteraan. Zal hij de kleren op tijd terugvinden? En wat moet Sinterklaas ondertussen aantrekken?

Knutselidee: Misschien kan je kind de Sint intussen zelf aankleden? Print deze kleurplaat (getekend door Mattias de Leeuw) van de Sint in zijn onderbroek. Verzamel enkele oude tijdschriften op tafel en knip of scheur er samen op los. Laat je kind vervolgens de kleren van de Sint plakken. Hang het kunstwerk omhoog of leg het in de schoen op de vooravond van Sinterklaas. Als dat geen fun is!

Sint op komst is een uitgegeven door Lannoo
Auteur en illustrator: Mattias De Leeuw

 

4. Klap klap

Voorlezen is vaak intiem en rustig. Sommige kinderen hebben het liever wat actiever. Pak dan zeker dit boek en houd het stevig vast. Want Klap klap kan elk moment wegvliegen! Je kunt er je spieren mee losgooien. Het kan veranderen in een vlinder, in een accordeon of in een trommel. Hou het met beide handen vast en laat het niet los. Open en sluit het, zeg hardop de geluiden mee, beweeg het op en neer, laat het boek tot leven komen. Dit boek bezorgt je een luisterrijk avontuur, speels, vrolijk, barstensvol klank en beweging. Klappen maar met die handjes!

Klap Klap is uitgegeven door Oogappel
Auteur en illustrator: Matoso Madalena

 

 

 

5. Vaderklap

Nog tot 26 november vindt de Voorleesweek plaats en dit jaar kozen ze als thema “Voorleespapa’s”. Wij met Happy Kiddo zetten de papa’s graag mee in de kijker door in onze giveaway het boek Vaderklap op te nemen. In dat boek bundelen twee jonge vaders de ankermomenten van hun eerste jaren als vaders. Via persoonlijke anekdotes, interviews en coole activiteiten willen ze hun collega-vaders boeien en inspireren. Het resultaat is een boek vol eigen verhalen, mooie foto’s en leuke illustraties. Geen wetenschappelijke materie, maar wel het perfecte roadbook voor de eerste vaderjaren. Een ideaal cadeau voor iemand die voor het eerst vader wordt.

Vaderklap is uitgegeven door Van Halewyck en is een idee van Pieter Declercq en Dimitri Desender. Tussen de tientallen mamablogs was er lange tijd geen inspiratiebron voor de jonge vaders. Met hun onlineplatform vullen ze die leegte op. Na de succesvolle blog is er nu ook dit prachtige boek.

 

Wil jij graag kans maken op 1 van deze 5 boeken? Laat hieronder weten welk boek je graag wil winnen én deel op onze facebookpagina jouw favoriete voorleesboek! Op de laatste dag van de voorleesweek maken we de 5 winnaars bekend. Succes!

 

Waag je kans

 


De Voorleesweek is een jaarlijkse campagneweek waarin het belang van voorlezen in de kijker staat. Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling, de concentratie, de creativiteit en de sociale vaardigheden bij kinderen. Bovendien is voorlezen de garantie voor een leven lang leesplezier. De Voorleesweek vindt in heel Vlaanderen plaats tijdens de laatste week van november. Meer info via www.voorlezen.be

 

33 Reacties

Neem deel aan de discussie en vertel ons je mening.

Sarareageer
20 November 2017 op 20:55

De nacht lijkt ons wel wat 🙂

Kelly Van Ouytselreageer
20 November 2017 op 22:49

Voor ons zoontje doe ik mee met de wedstrijd! Ons lievelingsboek is wat doet Kobe in die doos? Van Axel Janssens.
We zouden graag het boekje van de Sint winnen!

Daan Debuyserereageer
20 November 2017 op 22:53

Sint op komst! lijkt me een geweldig boek om uit voor te lezen.

Marjan Cosynsreageer
20 November 2017 op 22:55

Waar is de taart? Klinkt leuk.

Matsreageer
20 November 2017 op 23:05

Het Klap Klap boek ziet er wel leuk uit! 🙂

Delphine Dewittereageer
21 November 2017 op 17:52

We kijken er al naar uit om samen te ontdekken waar de taart is 😉

mariekereageer
21 November 2017 op 20:15

Oh, het nachtboek lijkt me wel origineel 🙂

Sophie Devolderreageer
21 November 2017 op 20:50
– Als reactie op: marieke

Het duurt alleen wel nog wat langer alvorens ze (eindelijk) in slaap vallen 😉

Liesbeth Cornelisreageer
21 November 2017 op 21:15

Oeh 😱 moeilijk kiezen. Ik ga voor – tromgeroffel – ‘Waar is de taart?’

Karen Kerkhofsreageer
21 November 2017 op 21:47

Waar is de taart lijkt me super voor mijn kleine meid!

Wendy VDSreageer
21 November 2017 op 22:38

Wij maken graag kans op het boek ” Waar is de taart?”!

Tim Van Campreageer
22 November 2017 op 08:20

Wij zijn grote fan van “Lance & Lot zoeken zich rot”. Een grote meerwaarde van dit boek is dat het een bijzonder thema “holebi adoptie” op een kindvriendelijke manier uitlegt. Er is een website aan verbonden, er hoort een lesbrief bij (ondersteund door Cavaria en onderwijs), knutseltips, … en je kan hen zelfs een brief sturen! Onze kinderen zouden het boek van de Sint wel heel erg leuk vinden!

Els Van Daelereageer
22 November 2017 op 08:29

Het boek “Waar is de taart” lijkt me heel leuk om voor te lezen aan mijn zoontjes.

Karlien Goyvaertsreageer
22 November 2017 op 08:32

Waar is de taart? Wij kunnen niet genoeg krijgen van die prachtige tekeningen!

Melissa Slabbaertreageer
22 November 2017 op 09:05

Mijn kleine man is erg actief, het boek ‘klap klap’ zou dan zeker iets voor hem zijn!

Bracke Antjereageer
22 November 2017 op 09:13

Klap klap is onze favoriet

Ann Wickereageer
22 November 2017 op 09:29

Sint op komst! Voor het leukste moment van de dag!

Leen De Mulderreageer
22 November 2017 op 10:15

Ik zou het Vaderklap boek erg graag cadeau doen aan mijn lieve man! Wat een fijn blog en boek…

Reen Simoenreageer
22 November 2017 op 11:21

ooh moeilijk kiezen maar vooral ‘Waar is de taart’ en ‘De nacht’ lijken bij ons te passen.

Audrey Verhillereageer
22 November 2017 op 14:04

Waar is de taart? Prachtige tekeningen!

Miekereageer
22 November 2017 op 15:42

Ik ben heel benieuwd naar het boek “klap klap”. Ik weet zeker dat het in de kleuterklas een succes zal worden!

Casier Lienreageer
22 November 2017 op 20:27

Het zijn allemaal héél leuke voorleestips maat het lichtgevende boek ‘ De Nacht’ past perfect bij Gus zijn lichtgevende tut!

Greta Bakkerreageer
23 November 2017 op 13:44

trol en het pietertje is leuk om voor te lezen!!
Sint op komst zou ik wel willen winnen voor mijn kleuterklas!!

Jasmine coenreageer
23 November 2017 op 14:47

In onze boekenkast is zeker nog plaats voor De nacht!

Ann Van Limberghenreageer
23 November 2017 op 15:21

Klap klap! Voor mijn leerlingen van het 7de jaar Kinderbegeleider #NooitTeOudOmVoorTeLezen

Annick Coppensreageer
23 November 2017 op 16:45

Waar is de taart ?Staatje op mijn verlanglijstje van de klas voor de Sint.

Mia Kluyssereageer
23 November 2017 op 16:58

Klap Klap lijkt me super om uit te proberen.

Maril Rijksreageer
23 November 2017 op 17:11

Ja! Gevonden hihi. Mijn voorkeur gaat uit naar het boek ‘De nacht ‘.

Sumeyye Yilmazreageer
23 November 2017 op 22:54

Wij lezen heel graag het boek 1,2,3 van niknak. In het boekje tellen we eerst in het Turks en dan in het Nederlands. We waren al op zoek naar een nieuwe, even leuke boek om ons dag af te sluiten. De nacht zou mijn dochtertje perfect vinden. Wie weet vertellen we dan weer alle dieren in ons thuistaal en dan in het Nederlands. 🙂

Jolienreageer
24 November 2017 op 15:09
– Als reactie op: Sumeyye Yilmaz

Hey Sumeyye! Zalig om te lezen. We denken soms nog aan jou hoor! 🙂

Sumeyyereageer
26 November 2017 op 15:24
– Als reactie op: Jolien

Dag Jolien

Wat leuk! Ik soms ook nog aan jullie, ik zal nog eens binnenspringen. Dankzij jullie ben ik trouwens in aanmerking gekomen met niknak :))

Jolienreageer
24 November 2017 op 15:08

De nacht of de taart (misschien wel in combinatie met taart in de nacht?) zou fijn zijn!

Stroobandt Cindyreageer
25 November 2017 op 21:50

Wij zouden graag: klap klap op het nieuwe nachtkastje van onze jongste zien pronken. Naast ons lievelings verhaaltjes van het Roezemoezebos.

Reageer