Comfortabele, stoere én kleurrijke kinderkleding? Dat is Liv+Lou.

We hebben héél leuk nieuws. Vanaf nu kun je ook uit de collectie van Liv + Lou kiezen als je jouw Happy Kiddo box samenstelt. Speciaal voor de grote(re) kiddo’s! Want zoals je weet, groeien we graag met jouw kinderen mee. Ontwerpster Anne De Smedt vertelt jullie met plezier meer over dit fijne label. In 2009 startte ze met Lily Balou. Dat label heeft er nu dus een grote zus of broer bij.

 

Hoe is het label liv + Lou ontstaan?

“Na vijf jaar Lily-Balou kriebelde het wel om iets nieuws te beginnen. Er was ook vraag naar een lijn die minder retro en iets toegankelijker voor alle smaken was.”

Wat is het verschil met Lily Balou (behalve het feit dat de maatjes groter zijn)?

“Voor Liv+Lou werken we met minder felle kleuren, maar we proberen wel nog een zekere speelsheid te behouden. De collectie is in haar geheel bedoeld voor een iets ouder publiek en heeft een hoger “street-gehalte” dan Lily-Balou, dit zowel in de materialen als de modellen.

Door de modellen zo eenvoudig mogelijk te houden, kunnen we ze ook aan toegankelijkere prijzen aanbieden, hoewel we als klein en duurzaam merk op dat gebied natuurlijk niet kunnen opboksen tegen de ketens en grote merken.”

 

“Liv + Lou is een gloednieuw kids label dat staat voor comfortabel én hip. Je herkent het merk aan de stoere, kleurrijke, vaak speelse prints en unieke opdrukken. De kleuren laten zich heerlijk combineren met elkaar.”

 

Wat kan je verkappen over jullie toekomstplannen?

“Het blijft elk seizoen weer een uitdaging om een collectie te brengen die anders is, maar wel de identiteit en herkenbaarheid van het merk behoudt. Sowieso moet je dus altijd mee evolueren. Ook qua maten zijn we aan het groeien, omdat er toch wel vraag is naar leuke tienerkleding ook. We hebben met Lily-Balou heel wat trouwe fans wiens kinderen met Lily-Balou zijn opgegroeid en die er nu dreigen uit te groeien. Ook van hen krijgen we de vraag naar grotere maatjes.

Daarnaast willen we Liv+Lou ook verder laten uitgroeien in volume en naambekendheid. Dat volume is nodig voor de productie en om overeind te blijven als kleine speler in de modewereld, maar écht groot worden is mijn ambitie niet. De charme en vrijheid van een klein en onafhankelijk merk zijn me daarvoor te dierbaar.”

Wat vind je het belangrijkste aan kinderkleren?

“Kinderkleding moet in de eerste plaats comfortabel zijn, dit zowel op gebied van pasvorm als van materialen. Wij werken zoveel mogelijk met rekbare en zachte materialen, die de bewegingsvrijheid van kinderen niet inperken. Ook zijn alle stoffen Oekotex gecertifieerd, wat wil zeggen dat ze geen giftige of irriterende stoffen bevatten. Dat is vanzelfsprekend heel belangrijk voor gevoelige kinderhuidjes.

Daarnaast willen we dat de kleding de kinderen zelf aanspreekt, door vrolijke kleuren en prints. Tenslotte is het onderhoudsgemak belangrijk, want in kleren die niet vuil mogen worden kan je niet spelen!”

 

 

Hoe belangrijk is ‘uniseks’ voor jou?

“Uniseks heeft van in het begin een heel belangrijke rol gespeeld in beide collecties en is iets wat mij persoonlijk nauw aan het hart ligt. De salopet van spons met een gestreept shirtje van de eerste Lily-Balou collecties is daar een goed voorbeeld van. Commercieel is dit echter niet makkelijk, klanten hebben dikwijls graag duidelijkheid over of iets nu een jongens- of een meisjesstuk is.”

Wat is het verhaal achter de nieuwste Liv+Lou collectie?

“De tweede wintercollectie van Liv+Lou wordt bevolkt door vrolijke diertjes en grappige monsters. We gebruikten een zachte sweatstof met licht afgewassen look voor sweaters, joggingbroekjes, hoodies en jurkjes. Het jeansblauw, dennengroen, muntgroen en warmroze geven kleur aan de winter.”

Start zelf met Happy Kiddo

Wil je zelf graag de kleertjes van Lily Balou of Liv + Lou in jouw Happy Kiddo kledingbox? Kies dan eerst het formaat van kledingbox dat bij je past. Daarna kan je zelf je kledingbox samenstellen! Ieder begin van de maand kan je de outfits opnieuw inruilen voor andere. Zo heb je altijd kleding in huis die past!

 

Ik wil starten